Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
Sıkça Sorulan Sorular

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü

Genel Bilgi

 

Sıkça Sorulan Sorular; ziyaretçilerin en çok merak ettiği konular hakkında hızlı ve net bilgi edinmelerini sağlamak, süreçleri daha anlaşılır hale getirmek ve olası sorulara etkili çözümler sunmak amacıyla hazırlanmıştır. Aşağıdaki sorular ve yanıtlar, ziyaret detayları, hediye gönderimi, ziyaret gün ve saatleri gibi konuları kapsamaktadır. Daha fazla bilgiye ihtiyaç duymanız durumunda lütfen Kurumumuz ile doğrudan iletişime geçiniz.


Hükümlü ve tutukluyu kimler ziyaret edebilir?

Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmelik'in 9. Maddesi gereğince; eşi, anne, babası, büyükanne ve büyükbabası, çocuğu, torunu, kardeşi, gelini, damadı, kayınbiraderi, baldızı, yengesi, eniştesi, görümcesi, kayınvalidesi, kayınpederi, kayınvalidesinin annesi ve babası, kayınpederinin anne ve babası, eşinin başkasından olma çocuğu, büyükanne ve büyük babasının anne ve babaları, torun çocuğu, kardeş çocuğu, eşi, amcası, halası, dayısı, teyzesi ve bunların eşleri, vasisi, kayyımı ve bildirdiği kişiler içerisinden çocuklar dahil en fazla (8) sekiz kişi olacak şekilde ziyaret yaptırılması uygun görülmüştür.

»  Ziyaretçi Kabul Bürosu

Ziyaret gün ve saatlerini nasıl öğrenebilirim?

Ziyaret gün ve saatlerini öğrenmek için Ziyaretçi Kabül Büromuz ile iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca açık ve kapalı görüş ziyaret programımızı inceleyebilirsiniz.

»  Ziyaretçi Kabul Bürosu

Ziyaretler için belirlenen süre sınırı nedir?

Ziyaret süresi, görüşmenin fiilen başladığı andan itibaren işler ve bir saatten fazla olmamak kaydıyla saat 09.00 - 17.00 saatleri arasında yaptırılır.

»  Ziyaretçi Kabul Bürosu

Ziyaretlere dışarıdan yiyecek, içecek veya benzeri gıdaların getirilmesine izin verilmekte midir?

Kurumumuza yiyecek, içecek ve benzeri gıdaların girişi yasaktır. Ancak, hükümlü-tutuklu kurum kantininden temin ettiği gıdaları açık görüş ziyaretinde ziyaretçileri ile birlikte tüketebilirler.

»  Ziyaretçi Kabul Bürosu

Hükümlü ve tutuklu hesaplarına para yatırma işlemi nasıl yapılmaktadır?

Kurumumuzda bulunan Hükümlü ve Tutuklunun hesabına para yatırma adımları aşağıda hem yazılı hem de görsel olarak anlatılmıştır. Para yatırma işlemi sadece Vakıfbank ATM aracılığı ile Hükümlü ve Tutukluya ait "T.C. Kimlik Numarası, Kart Numarası ya da ID Dosya Numarası" ile yatırılabilir olup; diğer banka ATM’lerinden, gişelerinden veya internet bankacılığı uygulamalarından aşağıdaki işlemlerin gerçekleştirilemeyeceğini bildiririz.

»  Emanet Para ve Kıymetli Eşya Bürosu
»  Hükümlü-Tutuklu Hesabına Para Yatırma İşlemleri

Hükümlü ve tutuklulara eşya gönderimi nasıl gerçekleştirilmektedir?

Size en yakın PTT Kargo şubesinden hükümlü-tutuklu adına, adres bilgisi "Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Kuruçay Mah. Şehit Ümit Çetingöz Sk. No:30 14300 Merkez/BOLU" olacak şekilde eşyanızı gönderebilirsiniz. Ayrıca, kapalı ziyaret günlerinde Ziyaretçi Kabul binamızda bulunan Günlük Emanet Eşya İşlemleri masasına nüfus cüzdanınızla müraacat ederek de eşya teslimi yapabilirsiniz.

»  Emanet Eşya Bürosu
»  Günlük Emanet Eşya İşlemleri Bürosu

Hükümlü ve tutukluya hediye gönderebilir miyim?

Dini bayramlar, yılbaşı veya doğum günleri gibi özel günlerde bir kitap veya kıyafeti kargo yoluyla hediye olarak gönderebilirsiniz.

Hükümlü ve tutuklu yakını nakil talebinde bulunabilir mi?

5275 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 54 üncü maddesinde, hükümlülerin kendi istekleri ile bulundukları kurumdan başka kurumlara nakledilebilmeleri için gitmek istedikleri kurumlardan durumlarına uygun en az üç yeri belirten bir dilekçe vermeleri gerektiği hüküm altına alındığından hükümlü ve tutuklu yakınının nakil talebi değerlendirilmeye alınmaz.

Hükümlü ve tutukluyla telefon görüşü yapabilmek için gerekli evraklar nelerdir?

»  Telefonla Görüşme Şartları

Hükümlü ve tutukluların tedavi giderleri kim tarafından karşılanır?

Yasa gereği; hükümlü ve tutuklunun estetik amaçlı veya kurumdaki yaşantısını devam ettirmesine engel oluşturmayan şikâyetleri dışında, gerekli olan her türlü muayene ve tedavileri devletin teminatı altında ve ücretsizdir.

Hasta hükümlü ve tutuklular ceza infaz kurumunda veya hastanede ziyaret edilebilir mi?

Hasta hükümlü ve tutuklular, kurum tabibinin uygun görmesi halinde, görevli infaz ve koruma memuru nezaretinde, kurumun hastane veya revirinde ziyaret edilebilir. Kurum dışındaki sağlık kuruluşlarında yataklı tedavi gören hükümlü ve tutuklular, tedaviyi yapan doktorun uygun görmesi ve Cumhuriyet başsavcısı veya görevlendireceği Cumhuriyet savcısının izni ile iç güvenlik görevlileri nezaretinde ziyaret edilebilir.

Kurumda hangi sosyal ve kültürel faaliyetler düzenlenmektedir?

Kurumumuzda sosyal ve kültürel faaliyetler kapsamında dini konferans, konferans, seminer, tiyatro, sergi, bilgi yarışmaları, münazara, sinema gösterimi, tören anma programı, sportif turnuvalar düzenlenmektedir.

»  Eğitim Faaliyetlerimiz
»  Sosyal Faaliyetlerimiz

Annelerinin yanında kalan çocuklar için ek gıda veriliyor mu?

Kurumda annesiyle birlikte kalan çocuklara, yaşları dikkate alınarak diyetisyen ve doktorun belirleyeceği günlük besin ve enerji ihtiyaçlarına göre durumuna uygun gıda verilmesi sağlanmaktadır.

 

 

Adres

Kuruçay Mahallesi, Şehit Ümit Çetingöz Sokak, No: 30, Merkez/BOLU

Telefon

(0374) 245 17 18 - (0374) 245 17 19

Belgegeçer: (0374) 215 11 01

E-Posta

bolu.btoiccikisaretadalet.gov.tr