BOLU T TİPİ KAPALI CEZA İNFAZ KURUMU
Telefonla Görüşme Şartları

HÜKÜMLÜ/TUTUKLU KİMLERLE TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPABİLİR?

Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik'in 74. Maddesinin 1. Fıkrasına göre kapalı kurumlarda bulunan hükümlüler, belgelendirmeleri koşuluyla eşi, dördüncü dereceye kadar kan ve kayın hısımları ve vasisi ile telefon görüşmesi yapabilir.

HÜKÜMLÜ/TUTUKLUNUN TELEFONLA GÖRÜŞME YAPABİLMESİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR NELERDİR?

Evrakları elden teslim edebilir ya da posta yoluyla gönderebilirsiniz.

TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTIRILMAYACAK HALLER NELERDİR?

Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik'in 74. Maddesinin 2. Fıkrasına göre hükümlülere tanınan telefonla görüşme hakkı;

kullandırılmaz.

TELEFONLA GÖRÜŞME ESASLARI NELERDİR?

Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetimi ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Yönetmelik'in 74. Maddesinin 2. Fıkrasına göre telefonla görüşmeleri aşağıda belirtilen esaslara göre yapılır:

Kapalı kurumlarda bulunan hükümlülerin, bu maddede belirtilen yakınları ile yaptığı telefon görüşmeleri, idare tarafından dinlenir ve elektronik aletler ile kayda alınır.

Açık kurumlar ile çocuk eğitimevlerinde bulunan hükümlüler, ücretli telefonlarla sesli veya görüntülü olarak serbestçe görüşme yapabilirler. Çocuk hükümlülerin telefonla konuşması hiçbir şekilde kısıtlanamaz ve engellenemez.

Hükümlüler, açık ve kapalı kurumlarda, çocuk eğitimevlerinde araç telefonu, telsiz telefon veya cep telefonu ve benzeri iletişim araçlarını bulunduramaz ve kullanamaz.