Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
;
Hükümlü ve Tutukluların El Emeği Ürünleri Sergilendi

Bolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 2018 – 2019 yılında Bolu Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan El Sanatlar Teknolojileri Kursunda kadın ve erkek hükümlü ve tutuklular tarafından yapılan el emeği ürünlerden oluşan sergi Bolu Adalet Sarayında sergilendi.

Bolu Adalet Sarayında düzenlenen açılış törenine Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder YAMAN, Bolu Adalet Komisyonu Başkanı Seyfi HAN, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut DELAL, Kurum Müdürü Hüseyin AKKUŞ, El Sanatları Teknolojisi Öğretmeni Nermin AKKUŞ ve kurum çalışanları katıldı.

Serginin açılış töreninden önce bir konuşma yapan Kurum Öğretmeni Ayşegül KÖKSAL, ceza infaz kurumunda verilen kurslar ve sergi hakkında bilgiler verdi. Köksal: "Ceza infaz kurumu personelleri olarak kadim geleneğimizden gelen insana insan olarak değer verme anlayışıyla hükümlü ve tutukluların insan olduğunu unutmadan onları tekrar topluma kazandırmak için yürüttüğümüz eğitim ve iyileştirme çalışmalarına çok önem veriyoruz ve infazlarından sonraki hayatlarında tekrar topluma zarar vermelerini engellemeyi hedefliyoruz. Tutuklu ve hükümlülerin tekrar suç işlemelerini engellemek için onları cezaevlerinde her yönden eğiterek ahlaki değerler ve mesleki bilgi ile donatıp üretime katkıda bulunmalarını sağlamak en büyük önceliğimizdir.

Ceza infaz kurumlarımızda bu amaçlar doğrultusunda, değerler eğitimi, sosyal kültürel faaliyetler, sağlık hizmetleri, sportif faaliyetler, meslek ve sanat edindirme kurslar, dini ve manevi rehberlik programlan, bilgi yarışmalar, konser, konferans, sinema gibi eğitici ve eğlendirici faaliyetler yürüttüğümüz, faaliyetlerdir.

Bizler tutuklu ve hükümlüleri toplumdan koparan değil toplumla yeniden buluşturan bir infaz sistemini uygulamaya çalışıyoruz. Ayrıca tüm bu faaliyetlerin kurumlarımızın düzen ve disiplinini sağlamadaki rolü de inkar edilemez.

Açtığımız kurslardaki ve yaptığımız sosyal kültürel faaliyetlerdeki temel hedefimiz, hükümlü-tutukluların hayata daha pozitif bakmalarına ve psikolojik olarak rahatlamalarına katkıda bulunmak, eğitim seviyelerini yükseltmek, iş ve meslek eğitimi kursları yoluyla tahliyelerinden sonra, gelir getirecek bir meslek edinmelerini sağlamak suretiyle verimli ve üretken bireyler olarak topluma iadelerini temin etmek, devletine, milletine bağlı, yasalara saygılı, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan, üretici ve yapıcı birer vatandaş olarak toplumdaki yerlerini almalarını sağlamaktır.

Kurumumuzda barındırılan 1373 kişilik hükümlü-tutukludan Açık Öğretim Ortaokuluna 45, Açık Öğretim Lisesine 198, Açık Öğretim Fakültesine 93 olmak üzere 336 hükümlü-tutuklu eğitim öğretime devam etmekte ve 2019 Yılı YKS Sınavına 45 hükümlü-tutuklu katılmıştır. Ceza İnfaz Kurumumuzda 2018 yılında. Okuma yazma öğretmekten meslek kazandırmaya, kültürel ve sanatsal yeteneklerini geliştirmekten sağlıklı yaşam şartları öğretmeye, dini ve manevi destek sağlamaya kadar çeşitli alanlarda açılan 38 adet kurstan, 468 hükümlü- tutuklu yararlanmıştır." diye konuştu.

Daha sonra El Sanatları Teknolojisi Öğretmeni Nermin AKKUŞ bir konuşma yaptı. Akkuş şunları söyledi: "Eğitim öğretim yılı başından beri oluşturduğumuz eserlere ben bile inanamıyorum. Hatta sergimizi hazırlarken bunları biz mi yaptık dediler. Kısa sürede başlayıp, şu anda hediye takdim edecek konuma geldik."

Konuşmaların ardından hediye takdimi ile devam eden açılış töreni, kurdele kesilmesinin ardından serginin gezilmesi ile sona erdi.

Adres

Kuruçay Mahallesi, Şehit Ümit Çetingöz Sokak, No: 30, Merkez/BOLU

Telefon

(0374) 245 17 18 - (0374) 245 17 19

Belgegeçer: (0374) 215 11 01

E-Posta

bolu.btoiccikisaretadalet.gov.tr